Vuotta 2023 leimasi vahvasti uudistuneen jätelain muutosten astuminen voimaan käytännön tasolla. Saimme lähes 10 000 uutta asiakasta, kun bio- ja pakkausjätteiden eli niin sanottujen hyötyjätteiden kuljetukset taajamien asuinkiinteistöiltä siirtyivät kunnan vastuulle. Muutos vaati koko yhtiöltämme valtavasti työtunteja ja uuden opettelua.

Muutos oli porrastettu siten, että omistajakunnistamme Siikajoki ja Raahe tulivat Kiertokaaren järjestämien kuljetusten piiriin pääosin heinäkuussa. Hailuodon, Iin, Kempeleen, Lumijoen ja Oulun kuljetusurakat aloitettiin taloyhtiöissä syyskuussa. Osa omakotikiinteistöiden hyötyjätteiden kuljetuksista siirtyi Kiertokaaren järjestämiksi jo syyskuussa, osassa asiakkuuksista oli pidempiä siirtymäaikoja.

Lue lisää logistiikkapalveluista.

Vahvistimme asemaamme uudelleenkäytön edistäjänä, ja avasimme huhtikuussa uuden kierrätyskeskus Liken Oulun Limingantulliin. Kierrätyskeskustoiminnot siirtyivät meille Oulun kaupungilta.

Lue lisää Kierrätyskeskus Likestä.

Edistimme edelleen materiaalikierrätystä, ja saimme nostettua vastaanottamamme yhdyskuntajätteen materiaalikierrätysasteen 28,10 prosenttiin. Lue lisää jätemääristä ja muista toimintamme tunnusluvuista.

Teimme neljän vuoden tauon jälkeen sekajätteen koostumustutkimuksen, joka antoi meille taustatietoa kotien lajittelutottumuksista. Tutkimus osoitti, että lajittelua on varaa parantaa merkittävästi: peräti 38 prosenttia kodin sekajätteeseen laitetun roskapussin sisällöstä oli biojätettä. Lue lisää sekajätteen koostumustutkimuksesta.

Ryhdyimme kehittämään sähköisen asiakassovelluksen pilottiversiota. Sovellus sai lähtölaukauksen Kierroksia kiertotalouteen -haastekilpailun myötä.  Myös jäteasemien itsepalvelun suunnittelu alkoi. Tavoitteena on avata ensimmäinen itsepalveluasema Pudasjärvelle kesällä 2024. 

Kasvualustatuotteiden koetoiminta eli mullan valmistaminen saatiin onnistuneesti päätökseen. Lue lisää tutkimus- ja kehitystyöstämme.

Toimintojen laajeneminen heijastui henkilöstömäärän kasvuun: työllistimme ennätysmäärän väkeä, yhteensä 84 henkilöä, joista vakituisessa työsuhteessa oli 36 henkilöä.

Ruskon jätekeskuksen tilat alkoivat käydä ahtaaksi, minkä vuoksi aloitimme vaaka- ja henkilöstörakennus Valokaaren laajennuksen Ruskon jätekeskuksessa kesällä. Laajennuksen valmistuttua Ruskossa työskentelevä hallinnon ja käsittely-yksikön henkilöstö pääsee saman katon alle kevään 2024 aikana.

Lue kooste tunnusluvuistamme täältä.